Verschillende alarmsystemen en de voor- en nadelen

Waar moet u op letten?

Wilt u een alarmsysteem aanschaffen, maar weet u niet waar u op moet letten?
Hier onder leest u welke verschillende alarmsystemen er bestaan en wat de voor- en nadelen van deze systemen zijn.

Bedraad alarmsysteem

Installatie van dergelijke systemen zorgt voor zware ingrepen (zoals frezen in de muren) in de woning en is  duur. In elke ruimte zijn sensoren nodig zoals bewegingsdetectoren en/of glasbreukmelders. Vanwege de detectoren kan het alarm niet worden geactiveerd als iemand zich in de ruimte bevindt. Bij een systeemconversie is de integratie van nieuwe apparaten in het alarmsysteem noodzakelijk. In het geval van een stroomstoring is het alarm niet meer actief. Deze systemen zijn daarnaast ook vatbaar voor sabotagepogingen. Bij veel van deze alarmsystemen is er een regelkast die kan worden gesaboteerd en het alarmsysteem daarmee buiten werking kan worden gesteld. Het onderhoud van dergelijke systemen is duur.

Draadloze alarmsystemen

Permanente radioverbindingen door het hele pand kunnen door elektromagnetische straling en radiostraling gezondheidsproblemen veroorzaken. Sensoren zijn vereist in elke te bewaken ruimte. Vanwege bewegingsmelders kan het alarm niet worden geactiveerd zolang iemand zich in de ruimte bevindt. Structurele omstandigheden kunnen de radiostraling verstoren en dus leiden tot storing of zelfs uitval van het alarmsysteem. Radiosignalen kunnen gemakkelijk worden gestoord; inbrekers kunnen zo de radiosignalen manipuleren en het alarmsysteem saboteren.

Draadloze systemen kunnen door de radioverbindingen vaak uitgebreid worden met vele opties. Een tweede voordeel van een draadloos systeem is dat er geen hak en breekwerk nodig is om het systeem te installeren. Vaak volstaan sensoren en deurdetectoren. 

Safe4u 365pro alarmsysteem

Het Safe4u alarmsysteem werkt zonder extra kabels en zonder radiostraling. Eén enkel apparaat kan het hele gebouw bewaken. Om deze bewaking te laten werken, moeten de binnendeuren minstens op een kier staan of (zoals meestal het geval is) een kiertje aan de onderkant hebben. De buitenkant van het object moet volledig gesloten worden, wat natuurlijk meestal het geval is. Het maakt niet uit welk buitenraam of welke deur opengaat het alarm wordt geactiveerd. Het alarmsysteem heeft geen kabels en er zijn geen structurele wijzigingen in uw huis nodig.  Steek de stekker gewoon in het stopcontact en het systeem is klaar voor gebruik. Safe4u-alarmsysteem kan op een effectieve manier elk huis en appartement, maar natuurlijk ook commercieel onroerend goed beschermen tegen inbrekers. Een enkel systeem kan tot 800 m² woonoppervlak beveiligen, zelfs over meerdere verdiepingen. Een verbouwing in uw huis maakt het alarmsysteem niet onbruikbaar. Ook kunt u het systeem eenvoudig meenemen bij verhuizing.

Het Safe4u alarmsysteem werkt met infrageluidtechnologie. Dit wil zeggen met geluidsgolven die onhoorbaar zijn voor mens en dier. De systemathiek van beveiliging is 40 jaar oud en wordt wereldwijd gebruikt in beveiliging door bijvoorbeeld politie en leger. De techniek wordt ook gebruikt in het internationaal netwerk van meetstations voor het bewaken van nucleaire explosies. Safe4u alarmsysteem kan constant geactiveerd worden, ook wanneer u zich in de ruimte bevindt.

Geïnteresseerd?

Bent u benieuwd hoe de Safe4u 365pro in uw huis werkt?
Vraag dan direct een demonstratie aan bij een van onze verkopers of via het contactformulier. 

Meer weten over beveiliging op andere manieren, zoals camerabewaking? Kijk dan op alarm-weetjes.nl