Redenen om uw huis te beveiligen tegen inbraak

 

Uw huis beveiligen tegen inbraak; waarom?

Steeds meer mensen beveiligen hun huis en dat is maar goed ook! In 2018 is er meer dan 50.000 keer ingebroken. Dit betekent dat er elke 10 minuten ergens in Nederland wordt ingebroken. Slechts 17,8% van deze inbraken werd opgehelderd, meer dan 80% van de daders wordt nooit gevonden. In de zomer wordt er het meest ingebroken. Dit komt doordat mensen vaker ramen en deuren open laten staan als ze weggaan. Steeds meer mensen zijn alert op inbraken en nemen maatregelen.

Inbrekers gaan niet alleen meer naar villa’s, maar bezoeken steeds vaker rijtjeshuizen en hoekhuizen. Deze huizen zijn vaak niet beveiligd met een alarmsysteem en makkelijk binnen te komen via openstaande ramen en deuren.
De politie heeft op de website een aantal tips staan, waar u zelf rekening mee kunt houden.

Gevolgen van een inbraak

De materiele schade van een inbraak is gemiddeld €3300,-. Dit bedrag is het gemiddelde dat verzekeringsmaatschappijen uitkeren. Een inbraak brengt meer schade met zich mee dan alleen de materiele schade. Na een inbraak hebben slachtoffers vaak last van psychische klachten. Uw huis hoort een omgeving te zijn waar u zich veilig voelt. Een inbraak kan deze plek van veiligheid en privacy vernietigen.

De psychische schade verschilt per persoon. De staat van shock, nervositeit en het gevoel dat je niet goed kan denken kan een paar uur, maar ook een paar dagen duren legt Dr. Med. Olaf Schult-Herbrüggen uit. De angst om inbrekers tegen het lijf te lopen blijft nog lang in het brein zitten.

Inbraak in huis

Beveiligen met Safe4u alarmsysteem

Het Safe4u alarmsysteem is een vroegtijdig waarschuwingssysteem. Door de infrageluidtechniek gaat het alarm al af voordat de inbreker bij u binnen is. De inbreker zal, voordat hij zijn slag kan slaan, al gevlucht zijn.
Het systeem is gemaakt en ontwikkeld in Duitsland. Wij, van Safe4u NL, komen gratis een demonstratie bij u geven. Zo kunt u zien hoe het systeem in uw huis werkt.