Inbrekers weer actief in de regio

De dagen worden korter en de nachten weer langer.  Dit betekent dat inbrekers meer gelegenheid hebben om hun slag te slaan. In de zomermaanden komen de inbrekers vaak binnen via een openstaand raam of deur en letten ze op of je op vakantie bent.
In de wintermaanden proberen inbrekers zich ongezien door de wijk te bewegen en komen ze vaak op momenten dat bewoners weg zijn of als de gordijnen dicht zijn.
De kans dat je een inbreker of insluiper tegenkomt in je huis is in de winter aanzienlijk groter dan in de zomer. Dit kan leiden tot psychische problemen.

Inbrekers betrapt!

In de omgeving van Apeldoorn en Deventer is het de afgelopen weken vaak raak met inbraken.
In de wintermaanden gaan inbrekers in groepen te werk. Deze bendes zijn vaak kort binnen, maar kunnen een enorme ravage achterlaten. Afgelopen week heeft een bewoonster van een landhuis in Beekbergen urenlang opgesloten gezeten in een kamer nadat zij ‘s nachts werd overvallen. Meerdere overvallers hebben haar opgesloten en het huis leeggeroofd. De volgende ochtend, rond 08:00 uur heeft een familielid de vrouw gevonden. Lees het volledige artikel hier. 

Een gezin uit Zutphen kwam afgelopen week ook oog in oog te staan met een inbreker. Het gezin lag te slapen toen zij rond 06:00 uur gestommel hoorden in de woning. Een van de gezinsleden is gaan kijken en kwam tegenover de inbreker te staan. Deze is op de vlucht geslagen en vanaf de eerste verdieping het raam uitgesprongen. Lees het volledige artikel hier. 

Hoe houd je een inbreker buiten?

Op de website van de politie kunt u handige tips vinden om woninginbraak te voorkomen. Hier kunt u ook vinden wat methodes van inbrekers zijn om bij u binnen te komen.

Safe4u 365pro Alarmsysteem

Met het vroeg waarschuwingssysteem van Safe4u weert u de inbreker voordat deze uw huis is binnen getreden. Door de infrageluidstechniek gaat het alarm af wanneer er een deur of raam geforceerd wordt. Ook wanneer het alarm ingeschakeld is, kunnen u, uw gezin en uw huisdier zich vrij bewegen door de woning. De paniekknop geeft tevens  de mogelijkheid om zelf het alarm af te laten gaan als u geluiden hoort die u niet vertrouwt. Met het Safe4u alarmsysteem kunt u tot 800 m², over verschillende verdiepingen, beveiligen!
Meer informatie over het systeem kunt u vinden op safe4u.nl