Inbrekers vieren Feestdagen

December is ook feestmaand voor inbrekers

In de maand december is er een piek te zien in het aantal inbraken. Tijdens de feestdagen zijn inbrekers enorm actief.  De reden hiervoor is simpel. De dagen zijn korter en de nachten langer en de kans is groter dat mensen niet thuis zijn tijdens de feestdagen, omdat zij de deze vieren bij vrienden en familie.

Feestdagen voor inbrekers

De afgelopen jaren is er een daling te zien van het aantal inbraken over het hele jaar. December blijft daarentegen de maand waarin we een enorme piek zien in het aantal inbraken. De Kerstdagen en Oudejaarsavond zijn de dagen waarop het meest wordt ingebroken.  De piek van oudejaarsnacht ligt hoger dan de piek rondom kerstmis. De reden dat het aantal claims tijdens de jaarwisseling hoger ligt is omdat de mensen die wel thuis zijn vaak de deur open laten staan om vuurwerk af te steken of om buren en bekenden een goed nieuw jaar te wensen.
Uit cijfers (2018) van het Verbond van verzekeraars blijk dat verzekeraars gemiddeld op een dag 175 inbraakclaims krijgen, tijdens de feestdagen ligt dit rond de 350 claims.
Het Verbond van Verzekeraars raadt iedereen aan om extra alert te zijn tijdens de feestdagen.

Jouw huis morgen al beveiligd?

De standaard tips zijn ook tijdens de feestdagen effectief. Zorg dat je ramen en deuren goed op slot zijn, zodat het inbrekers meer moeite kost om binnen te komen. Daarnaast zijn er een  aantal mogelijkheden om de inbrekers te slim af te zijn tijdens de feestdagen. Laat een aantal lampen branden in huis of vraag aan de buren of zij tijdens de feestdagen een extra oogje in het zeil willen houden.

Wil je er zeker van zijn dat je veilig en zorgeloos de feestdagen doorkomt? Vraag dan nu een gratis demo aan bij een van onze verkopers of stuur een mail naar info@safe4u.nl  
Jouw huis kan morgen al beveiligd zijn met het Safe4u 365pro alarmsysteem!