Uitvaart is voor inbrekers uitgelezen mogelijkheid voor diefstal

Diefstal tijdens uitvaart

Regelmatig gebeurt het dat er tijdens een uitvaart wordt ingebroken bij nabestaanden. De crimineel leest in de krant wanneer er een crematie- of begrafenisplechtigheid plaatsvindt. Hierbij staan vaak adresgegevens, datum en tijdstip vermeld. Daarnaast zijn directe buren meestal ook bij de plechtigheid aanwezig, waardoor er op het moment van de plechtigheid  geen sociale (buurt)controle is. Met andere woorden, voor inbrekers een ideaal moment om toe te slaan.

Uitvaartondernemers bieden alarmsysteem aan

Een aantal uitvaartondernemers speelt hier op in en biedt inmiddels het portable alarmsysteem van Safe4u in haar dienstverlening aan. Een van hen is Ronny Kolner van uitvaartverzorging Absoute in het Oosten van het land. Hij verhuurt het Safe4u Alarmsysteem aan zijn cliënten tijdens de meest kwetsbare momenten. Andere uitvaartondernemers huren Safe4u in om het systeem bij de nabestaanden te plaatsen en weer in te nemen enige dagen na afloop van de plechtigheid.

Doordat het Safe4u Alarmsysteem in luttele minuten te plaatsen is bij de nabestaanden, is het bij uitstek geschikt om het huis te beveiligen op de dag van de plechtigheid. Het systeem werkt op basis van drukverschillen die veroorzaakt worden zodra er een deur of raam geforceerd worden.

Lees het artikel in de Bornse Courant

Nieuwste generatie alarmsysteem 

Het safe4u systeem bestaat uit een binnen-unit en een buitensirene die beide een oorverdovend alarm veroorzaken. Er hoeven verder geen bewegingsmelders en/of andere onderdelen bevestigd te worden. Na de plechtigheid wordt het alarmsysteem eenvoudigweg weer meegenomen door de uitvaartverzorger. “Toch verwachten wij ook dat veel mensen uiteindelijk besluiten om het systeem aan te schaffen als ze eenmaal het veilige gevoel geproefd hebben en het gebruikersgemak ervaren hebben”. Die mogelijkheid bestaat uiteraard!

Voor meer informatie over de toepasbaarheid binnen uw onderneming of een demonstratie kunt u uiteraard graag contact met ons opnemen.