Inbraakgolf in Middelburg; Politie waarschuwt; Wees alert

De politie van Middelburg heeft afgelopen maand veel meldingen gehad van inbraak. De laatste week van augustus sprak de politie van een inbraakgolf. Vooral in het postcodegebied 4337 hebben de inwoners veel te maken gehad met inbraak of een poging daartoe. Onder dit postcode gebied vallen de wijken Mortiere, Dauwendaele en de Edelstenenbuurt. 

Waarschuwen

De bewoners waarschuwen elkaar via de sociale media, maar ook via briefjes in de brievenbus, voor de inbraakgolf. Ze waarschuwen voor de brutale inbrekers die op klaarlichte dag hun slag slaan.
Aan het begin van de avond, op 18 augustus, probeerde de inbrekers met geweld via het keukenraam een huis binnen te komen. Een oplettende buurman betrapte de dieven en kon erger voorkomen. Lees het hele artikel van PZC hier.

WABP

WABP staat voor WhatsApp Buurt Preventie. WABP is sinds 2017 officieel geregistreerd als stichting. Inmiddels zijn er meer dan 9.250 whatsappgroepen geregistreerd. De groepen worden beheert door mensen uit de buurt of wijk. Buurtbewoners kunnen elkaar in zo’n groep alarmeren bij verdachte situaties. Op een laagdrempelige manier kunnen buurtbewoners bijdragen aan de veiligheid van van de buurt. Wanneer een buurt beschik over een WABP-groep kan je dit vinden op WABP.nl. Je kan een verzoek indienen om je aan te sluiten bij een van de bestaande groepen of om een nieuwe groep te beginnen. Wanneer een groep naar verwachting functioneert kan je bij de gemeente een bordje aanvragen die waarschuwt dat er in de buurt gebruik wordt gemaakt van WhatsApp.

Beveiligen

Bent u opzoek naar een alarmsysteem, maar heeft u geen zin in moelijke systemen of structurele veranderingen in uw huis? Bekijk dan het vroegwaarschuwingssysteem van Safe4u.