Heb ik een alarmsysteem nodig?

Wist u dat een inbreker gemiddeld 2 minuten nodig heeft om bij u in te breken? En dat 20 procent van inbraken plaatsvindt in het bijzijn van de bewoner? Een alarmsysteem is in uw appartement, huis of kantoor een waardevolle aankoop om uw eigendommen te beveiligen, maar het beschermt ook uw persoonlijke veiligheid en uiteraard uw gezin.

Veel inbrekers zijn georganiseerd in professionele bendes. Zij zijn vaak op zoek naar voorwerpen waar men een hoog rendement kan behalen. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde ‘gelegenheidsinbrekers’, die vaak dringend geld nodig hebben. Grote huizen in chique wijken zijn meestal al uitgerust met alarmtechnologie of worden beschermd door beveiligingsmedewerkers, maar inbrekers zijn tegenwoordig niet langer alleen meer gefocust op villa’s en landhuizen. Inmiddels zijn rijtjeshuizen, appartementen, winkels, bedrijfspanden en kantoren een populair doelwit geworden voor inbrekers.

 Getallen en achtergronden bij inbraak

 In 2018 werd meer dan 50.000 keer ingebroken in Nederland (Bron CBS). Dit zou betekenen dat er elke 10 minuten ergens in Nederland wordt ingebroken. Het bureau voor stafrecht publiceert jaarlijks statistieken van inbraken. In 2018 werd slechts 17,8% van alle inbraken in Nederland opgehelderd. Meer dan 80% van de daders worden niet vervolgd, vanwege het gebrek aan bewijs. Lange tijd gingen ook veel inbrekers vooral ’s nachts op pad, maar tegenwoordig slaan inbrekers vaker overdag toe. Bij voorkeur ’s morgens wanneer de bewoners op pad zijn of in de scherming.

Een reden voor de sterke toename van het aantal inbraken en insluipingen in Nederland is de oostwaartse uitbreiding van de EU. Vanuit de oosterse landen komen bendes die doelgericht en professioneel handelen. Vaak kijken zij naar de objecten en observeren zij het gedrag van de bewoners. Professionele inbrekers weten precies welke bezittingen eenvoudig in geld kunnen worden omgezet. Deze inbraken hebben doorgaans grotere financiële gevolgen dan die van de zogenaamde ‘toevallige’ inbrekers die klakkeloos appartementen en huizen kiezen voor hun daden.

Psychische problemen bij inbraak

 Het gemiddelde financiële verlies van een inbraak ligt rond de €3.300. Nederlandse verzekeraars hebben dit bedrag in de afgelopen jaren gemiddeld uitgekeerd aan de slachtoffers voor de gestolen goederen en de materiële schade in geval van een inbraak. Er zijn altijd persoonlijke items die een veel hogere emotionele dan financiële waarde hebben. Slachtoffers blijven na een inbraak altijd achter met in meer of mindere mate psychische problemen: niet alleen wanneer je plotseling de inbraak aanschouwt, maar ook wanneer een inbreker aan jouw spullen en in jouw kasten “heeft gezeten”. 67% van de mensen waarbij is ingebroken voelt zich niet meer prettig in zijn of haar huis. Een onderschat deel van deze slachtoffers kiest er uiteindelijk voor om te verhuizen.

Deskundig advies

Vaak zijn het de onbeveiligde deuren en ramen die een inbraak makkelijk maken. De daders vinden altijd manieren om uw huis, appartement of kantoor binnen te vallen. Inbraakbeveiliging is belangrijker dan ooit! Voor welk alarmsysteem kiest u dan? Samen met onze consultants vinden wij voor u de beste inbraakbeschermingsoplossing die perfect is afgestemd op u en de omstandigheden van uw huis, appartement of kantoor. U kunt ook deelnemen aan onze gratis security check: onze Safe4u consultant gaat op zoek naar specifiek kwetsbare punten en biedt tips om uw huis, appartement of kantoor te beveiligen – volledig gratis en vrijblijvend!

Laat u adviseren door ons! Inbraakbeveiliging betekent niet alleen de bescherming van uw bezittingen, maar ook bescherming voor uzelf en uw gezin!