5 tips tegen inbraak

Inbraak kan iedereen overkomen, ook als je denkt dat er bij jou niets te halen valt. Daarnaast brengt een inbraak vaak psychische schade met zich mee. Op de misdaad kaart van de politie kan jij checken of er recent in jouw omgeving is ingebroken of dat er een poging tot inbraak is gedaan.
Dat inbraak iedereen kan overkomen is een feit, wel kan je een aantal dingen doen om inbrekers af te schrikken.
Wij hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

5 tips tegen inbraak

Tip 1: Doe altijd je deur op slot

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar toch zijn er veel mensen even weggaan en de deur niet op slot doen. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie kan een kwart van de inbraken worden voorkomen als we onze deur op slot doen. Om burgers hiervan alert te maken is hier een aantal jaar geleden de campagne Maak het ze niet te makkelijk gestart.
Zorg er ook voor dat uw sloten nog in goede staat zijn. Oude sloten zijn makkelijk te forceren.

Tip 2: Licht in donkere dagen

Wanneer je huis donker is, weet een inbreker dat je zeer waarschijnlijk niet thuis bent of al op bed ligt.
Een buitenlamp met sensoren kan al afschrikkend werken voor inbrekers. Zij schrikken wanneer het licht aan gaat en zijn bang dat wellicht buren iets hebben gezien.
Begin van de avond moet je je zoontje nog naar de voetbal brengen en je dochtertje nog naar hockey. Zorg ervoor dat je altijd licht aan hebt in je huis, dit kan bijvoorbeeld door middel van een timer.

Tip 3: Whatsappen met je buurt

Mobiliseer je buurt en maak een WhatsAppgroep aan.
De afgelopen jaren is deze manier van sociale cohesie enorm gegroeid. Je ziet steeds vaker bordjes met “Attentie Buurtpreventie”.
Op deze manier kunnen inbrekers sneller worden betrapt na een inbraak en kan de buurt elkaar op de hoogte houden van vreemde situaties.
Kijk op WABP voor meer informatie over het opzetten van een groep in jouw buurt.

Tip 4: Leg kostbaarheden uit zicht

Laat nooit je dure camera, je laptop op je tablet in het zicht liggen. Voor inbrekers zijn dat soort situaties buitenkansjes.
Een inbreker kan snel toeslaan en direct pakken wat hij wil. Hij zal nog geen minuut in uw huis zijn, de schade is die hij achterlaat is daarentegen enorm.

Tip 5: Gebruik een deurspion

Zorg ervoor dat je altijd kan zien wie er voor je deur staat. Met een digitale deurspion heb je altijd zicht op je voordeur. Bij verdachte situatie kan je altijd je buren inschakelen of de politie bellen.

Safe4u

Er zijn veel meer manieren om je huis preventief te beveiligen tegen inbraak. Meer tips vindt je op maakhetzeniettemakkelijk.nl.
Inbraak kan iedereen overkomen. Het Safe4u vroegtijdig waarschuwingssysteem is een nieuwe manier om inbrekers af te schrikken. Op het moment dat een inbreker met geweld bij u binnen probeert te komen, zal er een extreem luidt alarm afgaan.
Meer informatie over de Safe4u 365pro vindt je op safe4u.nl